Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

CopytLinkitListattuArvostelut • Blogi • YlläpitäjätRopen parhaat

Liity

Liittymistä aikoville ohjeisiin huolella perehtyminen on välttämätöntä, muun muassa liittymishakemuksessa kysyttävän salasanan löytämiseksi. Kunhan aiot kirjoittaa aktiivisesti (vähintään kerran kuukaudessa) ja panostaa hakemukseen, olet sydämellisesti tervetullut luomaan kissasi uljaaseen kaartiimme! Voit luoda kokonaan uuden oman hahmon, tai adoptoida jo jonkun olemassa olevan NPC:n (eli hahmon, jolla ei ole ropettajaa). Tekstiä on paljon, mutta kyllä ne jaksaa lukea, jos on oikeasti halukas liittymään!

Säännöt

01. Kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia WarriorCats Ropessa. Ei haukuta tai syrjitä muita mielipiteen, iän tai sukupuolen yms. perusteella. Kiusaamisesta eli kunnianloukkauksesta ilmoitamme Nettipoliisille. Kunnianloukkauksesta voi tuomita korkeintaan sakkoihin ja kyseeseen voi tulla myös rahallinen korvaus henkisistä kärsimyksistä. Törkeästä kunnianloukkauksesta voi tuomita sakkoihin tai vankeuteen enintään 2 vuodeksi.

Kannattaa siis käyttäytyä kunnolla!

02. Mielipiteen saa aina sanoa, vaikka se poikkeaisikin muiden mielipiteistä, kunhan se on asiallisesti ilmaistu. Asiallisesti ilmaistuun mielipiteeseen tulee myös suhtautua asiallisesti.

03. Jatkuva kiroilu ja rumempi kielenkäyttö on jotain, mitä emme halua tässä ropessa nähdä. Koskee myös *-merkkien kanssa. (Hyvin pienimuotoinen kiroilu on siis sallittua, kunhan joka toinen sana ei ole kirosana)

04. K18-materiaali on ankarasti kiellettyä.  K18-kuvista, linkeistä ja sen sellaisista saa IP-eston sekä tilanteen niin vaatiessa rikosilmoituksen itsestään.

05. Tarinoida pitää ainakin kerran tai pari kuukaudessa, mieluiten useammin. Kerro vieraskirjassa jos tarvitset lomaa ja sitä saa pitää maksimissaan muutaman kuukauden (kauemminkin kunhan on järkevä syy). Jos eroat, kerro siitä myös yp:eille, mieluiten vieraskirjassa. Helpottaa kummasti sekä sinun että meidän elämäämme, kun rope ei täyty haamuilla.

06. Älä esiinny muiden nettinimillä (rikos, voi ilmoittaa poliisille), esiinny useammalla nimellä, tai kopioi toisilta hahmosi nimeä. Tämä koskee myös Soturikissat-kirjasarjaa, josta nimien kopioiminen on kiellettyä, vaikka kyseessä olisikin sivuhahmo. Jos hahmosi nimi on vaikka Leoparditassu, jonka niminen on myös kirjoissa, sen hyväksymme, koska onhan kaikilla alussa päätteenä tassu. Jos siitä tulee päällikkö, nimi saa olla Leoparditähti, koska kaikilla päälliköillä on nimen perässä tähti.

07. Aina, kun rikot jotakin sääntöä, saat yhden varoituksen. 1. varoituksesta saat parin päivän chattikiellon (koska useimmiten siellä törttöilystä ja tympeästä käytöksestä varoituksen ansaitsee), 2. varoituksesta viiden päivän chattikiellon ja hahmoltasi/hahmoiltasi vähennetään 30 kp:eeta. 3. varoituksesta saat viikon chattikiellon sekä sinulta vähennetään 70 kp:eeta. Seuraavasta rikkeestä varoitusta ei enää tule, vaan lennät ulos ropesta. 

08. Klaaniin ei voi varata paikkoja, parantajaoppilaan paikka toki poikkeuksena. Mutta jos et tee hakemusta tai jostakin hahmostasi ei tule paranajataoppilasta neljässä päivässä, joku muu halukas saa sen paikan. Parantajaoppilaan paikan saa yleensä varata vain kokenut liittyjä, josta tiedämme, että hän on aktiivinen, onhan parantajaoppilaan paikka melko haluttu. Toki poikkeuksiakin on, jos ei ole paljon tunkua.

09. Kuulumisia voi vaihtaa sitten chatissa tai pulinaviekussa, ei vieraskirjassa. Muutenkin kaikki spämmiminen on kiellettyä, ja spämmijät saavat IP-eston, jos mainostavat esim. chatissa, viekussa tai pulinaviekussa. Myös piilomainostajat.

10. Saat tehdä vaikka 100 hahmoa, kunhan tarinoit kaikilla lähes yhtä aktiivisesti. Jos sinulla on jo viisi hahmoa, saat luoda kuudennen vasta, kun kaikki ovat päässeet oppilastasoa ylemmäksi, ja kun olet kysynyt yp:eiltä luvan.

11. Tee hakemuksesi kokonaan itse, älä matki/kopioi muiden hahmojen tietoja tai nimiä. On muutenkin paljon hauskempaa jos ropessa on eriluonteisia kissoja, varsinkin jos ne eivät ole äärilaidoista ylikilttejä, jotka eivät tee koskaan mitään pahaa tai hulluja murhaajia, jotka tappavat kaikki eivätkä kykene tuntemaan rakkautta tai sääliä, ääripäät käyvät nopeasti tylsiksi. Toki saat ottaa hieman vaikutteita muiden luonteista, ja mallia mitä kaikkea hakemuksen täytteenä voi olla. 12. Jos luit säännöt kunnolla, laita hakemuksen "salasana" -kohtaan Tahdon liittyä! niin tiedämme sinun lukeneen säännöt.

Ohjeita 1: Hakemus ja liittyminen

Ennen liittymistä kannattaa harkita tosissaan, onko ropettamiseen tarpeeksi aikaa. Hahmoja ei luoda pelkäksi koristeeksi ja sivuston täytteeksi, vaan niillä pitää myös tehdä jotakin, ja tämä "jotakin" on rooliminen tarinoiden kirjoittamisen muodossa. Etenkin, jos alat kirjoittamaan tarinoita yhdessä toisen ropettajan kanssa. Jos tiedät, että aikasi ei riitä tarinoimiseen ja unohdat koko sivuston parissa viikossa, älä liity. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö erota saisi, mutta jos luot hahmon, aloitat tarinoimisen ja heti alkuun katoat, se ei ole kivaa ylläpitäjistä eikä erityisesti muista ropettajista, jotka haluavat yhdessä luoda tämän ropemaailman tarinaa. 

Hakemuksen tekoon on enemmän kuin suotavaa varata tarpeeksi aikaa. Yleisin hakemuksen hylkäämisen syy on sen unohtaminen, että hakemuksessa pitää luonteessa ja ulkonäössä molemmissa olla ainakin 8 kunnollista virkettä, eli täydempiä kuin parin sanan "On hauska. On kiltti" tyylisiä. Virke alkaa isosta alkukirjaimesta ja päättyy pisteeseen. Tässä esimerekkivirkkeessä, jossa on pilkku välissä, on vain yksi virke. Muista lisätä hyödyntää kuvailevia lauseita, eli näitä, jotka erotetaan pilkulla toisistaan virkkeen sisällä. Kiinnitäthän huomiota oikeinkirjoitukseen koulussa opittuun tapaan. Pienet virheet sallitaan, mutta jos tekstiä on mahdoton lukea, hakemusta ei hyväksytä. Mallitarinakin tulee olla mukana, mutta vanhoilla tutuilla liittyneillä, joiden kirjoitustaidot tiedämme jo, mallitarinaa ei ole pakko olla, ellei välttämättä tahdo kirjoittaa. Mallitarinan ei ole pakko liittyä hahmoosi, ei edes soturikissoihin, eikä siitä saa kp:eita. Tiivistettynä:

  • Liity vain, jos sinulla on aikaa ja innostusta kirjoittaa tarinoita
  • Hakemuksessa kiinnitä erityisesti huomiota oikeinkirjoitukseen, kunnon lauseisiin sekä siihen, että luonnetta ja ulkonäköä pitää kuvailla ainkin 8 virkkeellä.
  • Mallitarina vaikuttaa hyväksymiseesi. Oikeinkirjoitus, pituus ja tekstin sujuvuus ovat merkittäviä seikkoja. Näitä opitaan koulussa ja itsekseen harjoittelemalla, täälläkin annetaan mielellään ohjeita, mutta ropetus ei ole ehkä kaikkein paras paikka aloittaa kirjoittamisen opettelu tyhjästä. Vaadittu taso selviää jo liittyneiden tarinoita lukemalla.

Ohjeita 2: Hakemuksen hyväksyminen

Hyvä keino hakemuksen lähettämisen jälkeen on hihkaista chatboxissa että "lähetin hakemuksen", niin ylläpitäjät huomaavat tarkastaa sen mahdollisimman pian.

Hakemuksen hyväksymisestä ilmoitetaan sekä chatboxissa että etusivun päivitysinfossa. Chatboxissa ilmoitetaan, jos hakemuksessa on joitain puutteita ja mitä tulee täydentää. Hakemuksen hyväksymisen jälkeen onkin tarinoiden kirjoittamisen aika!

 

Ohjeita 3: Tarinat

Hahmosi on siis hyväksytty, ja on ensimmäisen tarinasi aika. Mutta miksi tuo toinen sai enemmän kp:eita samanpituisesta tarinasta? Pelkkä pituus ei vaikuta tarinoihin. Kp:eet annamme tarinan sisällön mukaan, joskin pituudellakin on merkitystä. Räikeät kirjoitusvirheet, sekavuus, epäloogisuudet, hyppiminen... Ne vähentävät kp:eita. Esimerkiksi jos tarinassasi klaanin parantaja on Yrttiturkki, mutta oikeasti vaikka Kuplakuono, se on epämiellyttävä virhe. Päälliköiden, varapäälliköiden, parantajien ja parantajien oppilaiden tulisi pysyä samoina kuin hahmoluettelossa. Saat kuitenkin keksiä omia sotureita ja oppilaita klaaneihin, joita saa vapaasti liikutella, laittaa sanoja suuhun sekä tappaakin jos haluaa. Ja entäpä autohittaus, eli toisen hahmon ohjailu? Joissakin ropeissa se ei ole suositeltavaa, joskus jopa kiellettyä. WarriorCats Ropessa autohittaus tarinoissa on sallittua, mutta et voi päättää, mitä toisen hahmo omastasi ajattelee, eikä muiden hahmoja saa tappaa tai vahingoittaa vakavasti, kuolettavaan kuntoon, ellei ole keskustellut hahmon omistajan kanssa. Entäpä munchaus eli hahmon voittamattomaksi tekeminen? Hahmosi ei  voi aina saada saaliita, voittaa jokaista taisteluaan tai olla paras. Nuori oppilas ei esim. voi voittaa kokenutta soturia taistelussa. Taas tiivistetään:

  • Muiden hahmoja saa liikutella, mutta niitä ei voi tappaa tai haavoittaa kuolettavasti, ellei ole keskustellut hahmon luojan kanssa.
  • Muchaus eli hahmosi ylivoimaisen mahtavaksi tekeminen on kielletty.
  • Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen, sekä sisällön loogisuuteen; pennut eivät noin vain jaksa kiivetä puiden latvoihin. Älä hypi tapahtumissa epätodenmukaisesti. On myös hyvä pitää mielessä, mitä kissoja hahmosi klaanissa on, mahdollisesti jotain näiden luonteista ja suhteista toisiinsa sekä yleisesti, mitä kissaropen maailmasssa tapahtuu. Sitä tällainen yhdessä tarinaropettaminen vaatii. Jos tällainen kirjoittaminen ei miellytä, tarinaropettaminen ei ehkä ole sinua varten.

Nyt jos olet toivottavasti lukenut kaiken, pitkän pätkän tekstiä, päästämme sinut tekemään hakemusta! Klikkaa tästä päästäksesi eteenpäin, ja jos jäi jotakin epäselväksi tai jos on muuten vaan jotain kysyttävää, vieraskirja ja chätti ovat aina avoinna!

 

©2019 Warriorcats Rope - suntuubi.com